Private House. by Kay Studio | homify
Kay Studio

Kay Studio

Kay Studio
Kay Studio
Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.
Sent!
This Professional will reply as soon as possible!

Private House.

According to the customer request we created one storey country house of 300m ², with the use of:

- local building materials

- energy saving technologies

- ecological construction.

The architectural image of the building had to remind childhood home of the customer. Also, it was desirable to use the techniques of Vastu Shastra, popular in India.

The main feature of this house is the living room area (drawing room). It is isolated in space by lowering it's floor level up to 45 cm. Above it is located a children's room, 2.5 meters in height.

Ground floor to ceiling height varies from 3 to 5 meters. There are ribbon windows under the arch of the roof to ensure sufficient insolation of the living room and kitchen.

Vastu techniques applied in zoning home. Thus, the main entrance is located in the east; master bedroom—in the south, kitchen—in the south west.

The frame construction system was suggested. Openings between the supporting columns are filled with blocks made of a mixture of earth, sand, clay, water and straw (Cob), which is not only environmentally friendly traditional material for India, but also an excellent energy saving solution.

Admin-Area