五崧倢運 Shuttle Corporate Headquarter by 何侯設計 Ho + Hou Studio Architects | homify
Change profile photo
Change cover
何侯設計   Ho + Hou Studio Architects
何侯設計   Ho + Hou Studio Architects

何侯設計 Ho + Hou Studio Arc…

edit edit in admin Request review New project
Change cover
Edit project Add photo Statistics Premium
何侯設計   Ho + Hou Studio Architects
何侯設計 Ho + Hou Studio Arc...
Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.
Sent!
This Professional will reply as soon as possible!

五崧倢運 Shuttle Corporate Headquarter

本基地位於新竹園區外圍的山坡地,3層樓高的辦公/倉庫建築需回應一些對內及對外之不同需求。我們決定以三個簡單堆疊的盒子為設計起點,底下的兩個盒子為基座,第三個盒子則突出如棲於山丘上。

主要入口位於南面,可看到南面的樹林,由一大樓梯直接引導至二樓的入口大廳;員工入口則位於東面同一層樓;裝卸貨物平台則位於西邊的一樓。內部組成包含了辦公,行政及倉儲。一樓挑高空間保留轉換成倉儲使用所需的高度。二樓及三樓的辦公空間的組織則圍繞著兩個上下部分重疊的中庭。建築內部空間的趣味因中庭及挑高空間而多變化。 建築外牆材料為簡潔的外牆漆及洗石子,樓梯雨遮則為金屬板烤漆。

Total dimensions
6000 m² (Area)
  •  Office buildings by  何侯設計   Ho + Hou Studio Architects

  •  Office buildings by  何侯設計   Ho + Hou Studio Architects

  •  Office buildings by  何侯設計   Ho + Hou Studio Architects

  •  Office buildings by  何侯設計   Ho + Hou Studio Architects

  •  Office buildings by  何侯設計   Ho + Hou Studio Architects

  •  Office buildings by  何侯設計   Ho + Hou Studio Architects

  •  Office buildings by  何侯設計   Ho + Hou Studio Architects

  •  Office buildings by  何侯設計   Ho + Hou Studio Architects

  •  Office buildings by  何侯設計   Ho + Hou Studio Architects

  •  Office buildings by  何侯設計   Ho + Hou Studio Architects

Admin-Area