TAS Architects
Edit
Project

Listed farmhouse conversion, 2018

Primary type:
Projects & Spaces

Description

Completed in 2018 – the conversion of listed agricultural buildings to form a sustainable home. Set on a spacious site in Yorkshire, a cluster of listed farm buildings have been lovingly restored to create a new family home. The existing barns are linked with new interventions including frameless glass links and a ‘floating’, weathering steel clad extension. A mix of traditional building methods and off-site manufacturing were brought together successfully to achieve a material-rich, contemporary aesthetic which works sympathetically with the historic buildings. The beautiful palette and bespoke details come together to form a creative, welcoming family home with intimate living spaces and flexible entertaining areas. The finished buildings are highly insulated, incorporating passive principles and benefiting from a biomass boiler, fuel for which is being grown on site for future use.

Photos (14)
  • 01 TAS Architects Modern houses

    01

    Category:
    Projects & Spaces

    The converted threshing barn, weathering steel extension and renovated stone north range, overlooking the rear garden and kitchen garden. The converted granary in the background provides an office and guest accommodation.

    Photo by 24mm Photography

  • 02 TAS Architects Modern houses

    02

    Category:
    Projects & Spaces

    The converted threshing barn, weathering steel extension and renovated stone north range, overlooking the rear garden and kitchen garden. The converted granary in the background provides an office and guest accommodation.

    Photo by 24mm Photography

  • 03 TAS Architects Modern houses

    03

    Category:
    Projects & Spaces

    The threshing barn, with frameless glazing to the original double height openings.

    Photo by 24mm Photography

  • 04 TAS Architects Modern houses

    04

    Category:
    Projects & Spaces

    The converted threshing barn and wheelhouse, which house the family living spaces.

    Photo by 24mm Photography

  • 05 TAS Architects Modern houses

    05

    Category:
    Projects & Spaces

    The main entrance to the house, inset in a glazed link between the threshing barn and weathering steel extension.

    Photo by 24mm Photography

  • 06 TAS Architects Modern houses

    06

    Category:
    Projects & Spaces

    The front courtyard entrance, weathering steel extension and converted threshing barn & wheelhouse.

    Photo by 24mm Photography

  • 07 TAS Architects Modern living room

    07

    Category:
    Projects & Spaces

    Inside the threshing barn.

    Photo by Lucy Saggers

  • 08 TAS Architects Modern living room

    08

    Editors’ Ideabooks with this photo
    Ideabooks: 1
    ["ZA"] [Published] Great for any Room: 14 Brick Wall Ideas to Copy at Home
    Category:
    Projects & Spaces

    The restored internal brick wall in the threshing barn, with original openings

    Photo by Lucy Saggers

  • 09 TAS Architects Modern kitchen

    09

    Category:
    Projects & Spaces

    The new kitchen, with glazed walls overlooking the garden.

    Photo by 24mm Photography.

  • 10 TAS Architects Modern living room

    10

    Category:
    Projects & Spaces

    View from the dining room in the threshing barn, through to the living space. With the master bedroom 'pod' above.

    Photo by 24mm Photography

  • 11 TAS Architects Modern living room

    11

    Category:
    Projects & Spaces

    Living space in the converted threshing barn.

    Photo by 24mm Photography

  • 12 TAS Architects Modern corridor, hallway & stairs

    12

    Category:
    Projects & Spaces

    New suspended timber staircase in the entrance hall.

    Photo by 24mm Photography

  • 13 TAS Architects Modern corridor, hallway & stairs

    13

    Category:
    Projects & Spaces

    The first floor landing and walkway to the threshing barn.

    Photo by 24mm Photography

  • 14 TAS Architects Modern corridor, hallway & stairs

    14

    Category:
    Projects & Spaces

    View from the walkway to the threshing barn and out over the surrounding landscape.

    Photo by 24mm Photography

Admin-Area