Basics Architects

Basics Architects

Basics Architects
Basics Architects
Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.
Sent!
This Professional will reply as soon as possible!

SOTI—Workspace for Innovation

The new office of SOTI Inc at Gurgaon serves as its headquarters for the Asia Region. The 51,000 Sqft office space with capacity to seat 450 plus employees has been designed to create a workplace which not only inculcates creativity but also promotes a fun and learning environment. The Design Strategy attempts an alternative approach to Workplace Interiors.

“Workspace for Innovation” has been the driving force behind the overall design evolution. Collaboration is a great way of generating ideas. This has been reinforced by ensuring a good mix of collaborative spaces and break out areas throughout the office space. Maximum natural light has been provided in the office to boost creativity and energy levels. Vibrant colours have been used in the office not only to strategically contrast with the overall grey scheme but also stimulate creativity and productivity. The aesthetics of the overall office allows exposure and openness to new experiences and stimulation. The overall interiors of the workspace offer a lot of variety and each space is tailor made for the purpose it is intended to be used. The built environment reflects not only the seriousness of a workspace but also signals to potential clients and employees – the innovative culture of the company. 

  Design & Material -  Each of the spaces offer a lot of variety in terms of their design and material usage. The reception has been contrasted between a dynamic stone pattern, vibrant colours and rustic finishes to enhance the island affect. The customised metal ceiling with full height curved glass wall further enhances the space. The workstation pits with exposed RCC roofs are interspersed with floating acoustic ceiling panels. Expansive full height glass partition system has been evolved specifically for the project. Customised metal ceilings line the corridors to highlight the circulations spaces. The cabins, meeting rooms and collaborative spaces also have fully exposed RCC roofs emphasised with exposed air-conditioning ducts and electrical conduits. The Cafeteria, Gymnasium and Recreational spaces are informal in their character.

  • Reception Waiting:   by Basics Architects

    Reception Waiting

  • Reception Area:   by Basics Architects

    Reception Area

  • Lounge Area:   by Basics Architects

    Lounge Area

  • Board Room:   by Basics Architects

    Board Room

  • Cafe Nook:   by Basics Architects

    Cafe Nook

  • Cafeteria:   by Basics Architects

    Cafeteria

  • Offie Pit Area:   by Basics Architects

    Offie Pit Area

  • Recreational Area:   by Basics Architects

    Recreational Area

  • Gymnasium :   by Basics Architects

    Gymnasium

  • Training Room:   by Basics Architects

    Training Room

Admin-Area