The Interior Workshop

The Interior Workshop

The Interior Workshop
The Interior Workshop
Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.
Sent!
This Professional will reply as soon as possible!

The Interior WORKSHOP

Simple & Subtle

In the middle of developing area stands the office of developer itself; Architect Tejas mistry.

In the area of 265 square feet the office contains 3 divisions that include- Designer’s cabin, Studio, and a small pantry with wash room.

Almost the first thing that strikes a visitor is the main gate. Main gate is Torggler door with folding mechanism with black colour power coating finish. The door inside has glass panels with white colour rough finish frame which gives vintage look to it. The entire vocabulary of office is embedded with the contemporary use of raw material.

The staff working area has ambience that encourage the staff to work. Tejas looked for raw and rustic material like exposed brick wall, IPS flooring, MS, grey putty texture on wall and ceiling. The staff working area and designer’s cabin are divided by glass partition which connects the two spaces with each other. The lights are placed in a way that highlights each area of the office. The materials used are light and ease to the eyes. Greenery at window gives a cool and soothing environment.

The fancy door handles of designer’s cabin changes the complete look of plain glass door. The exposed brick wall behind the designer’s desk gives a chilling look to the room, which as well is highlighted by lights. The warmth of brick juxtaposed with the grey IPS flooring and texture ceiling creating unusual contrast in the office. The metal bars are cubically joined and is used as book rack. The egger laminated used is contrasting to the walls.

The office focuses on optimising sustainable material and products. The material palette is simple and unfussy one. The designer table stands on metal frames randomly placed under single piece tile of grey matte finish.

One of the attracting areas of the office is the waiting area of the office. The small space shows the photographs clicked by Tejas himself. The bright colours in pictures displayed at back grab attention of visitors.


FACT FILES

FIRM NAME                                                  The interior WORKSHOP

CHIEF DESIGNER                                         Tejas Mistry

TEAM MEMBERS                                         Kalpesh Chotaliya, Piyush Pancholi

PROJECT TYPE                                            Workspace/Design studio

CARPET AREA                                              265 sq ft

PROJECT LOCATION                                  Surat, Gujarat, India

PROJECT COMPLETION YEAR                  2017

  • Furniture layout

  • The Interior WORKSHOP

  • The Interior WORKSHOP

  • The Interior WORKSHOP

  • The Interior WORKSHOP

  • The Interior WORKSHOP

  • The Interior WORKSHOP

  • The Interior WORKSHOP

  • The Interior WORKSHOP

  • The Interior WORKSHOP

Admin-Area