project at nepeansea road by Mybeautifulife | homify
Change profile photo
Change cover
Mybeautifulife
Mybeautifulife

Mybeautifulife

Mybeautifulife
Mybeautifulife
Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.
Sent!
This Professional will reply as soon as possible!

project at nepeansea road

Redesigning a home is a fresh, new start.

The mistake of the past can be erased and what's even better is that the new

outlook can be a bit futuristic while blending seamlessly with the present

needs of the homeowners.


Mumbai-based interior designer Sonali  Shah has remodeled a three-bedroom apartment

into a two-bedroom one with a living room, dining, kitchen and an entertainment

area. Sonali says the previous design was archaic, laid out in a box-like

structure that hindered connectivity with other areas. While redesigning,

visually binding all the areas was a priority for Sonali.


’The owners always wanted a house that

would be visually appealing and yet understanding,’ says Sonali.


The owners wanted their new apartment to be

modern, futuristic and easy to maintain. Ample space for storage was one of the

other key needs. To cater to this, Sonali has provided concealed storage in the

living room, entertainment room and the bedrooms.


’I did not want to give storage in the

form of shelves and drawers, I gave them concealed storage space as these

provided more space and are discreet,’ says Sonali.


Glass has been extensively used in the

house. A glass wall in the living room adds a voluminous feel to the area and

also acts as storage. Mirrors have been placed at strategic locations to unify

spaces and build a connection between them.


The home office-cum-study, situated at the

entrance is a rectangular space with a glass wall on one side. The glass

partition suspended from the ceiling gives it the required privacy storage.


A square-shaped glass top, placed on a cube

along with six glass chairs forms the dining table. The owners like to

entertain a lot and in order to accommodate more people, Sonali has designed an

additional cushioned ledge with a headboard that runs up to the ceiling. The

dining looks into the partially open kitchen.  

Location
mumbai
  • project at nepeansea road :  Front doors by Mybeautifulife,Modern Plywood

    project at nepeansea road

  • project at nepeansea road :  Front doors by Mybeautifulife,Modern

    project at nepeansea road

  • project at nepeansea road :  Living room by Mybeautifulife,Modern

    project at nepeansea road

  • project at nepeansea road :  Living room by Mybeautifulife,Modern

    project at nepeansea road

  • project at nepeansea road :  Bedroom by Mybeautifulife,Modern

    project at nepeansea road

  • project at nepeansea road :  Living room by Mybeautifulife,Modern

    project at nepeansea road

  • project at nepeansea road :  Living room by Mybeautifulife,Modern

    project at nepeansea road

  • project at nepeansea road :  Living room by Mybeautifulife,Modern

    project at nepeansea road

  • project at nepeansea road :  Living room by Mybeautifulife,Modern

    project at nepeansea road

  • project at nepeansea road :  Living room by Mybeautifulife,Modern

    project at nepeansea road

Admin-Area