Haus K-H | homify
illichmann-architecture
illichmann-architecture
illichmann-architecture
Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.
Sent!
This Professional will reply as soon as possible!

Haus K-H

The idea of the client was a
home for a family of five persons, which integrates the surrounding environment and the change of the seasons. The building is therefore orientated to the sun and not to the plot boundary. The rising sun is in the kitchen and in some of the bedrooms, during the day there is sunlight in the main rooms of the house and in the evening sun reaches selected places. By situating the building at the adequate elevation, an attractive view of the landscape is created viewable from an atrium on the east side of the building; additionally the atrium and landscape provide sun to the rooms on the east side of the cellar.

Primarily the ground floor is one huge open space with different zones for cooking, dining and living. Additionally there is an office and some service rooms on this floor. Due to the many floor to ceiling windows there is a great connection between the inside and the outside. Upstairs there are the places of retreat, the bed- and bathrooms.

The north facing wall is made of bricks and the other walls are designed multilayered with natural ventilation.

Admin-Area