A11 by Saka Studio | homify
Change profile photo
Change cover
Saka Studio
Saka Studio

Saka Studio

Saka Studio
Saka Studio
Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.
Sent!
This Professional will reply as soon as possible!

A11

DESIGN CONCEPT:

This split level home for a single young professional is a rooftop apartment located within a densely packed middle income housing community in Delhi. Spread over four levels, it accommodates an open plan living, dining, kitchen, powder room and store at the entrance level. The guest bedroom suite is situated at the mezzanine level leading to the master suite and study lounge on the upper floor. The highlight of the home is a rooftop terrace that overlooks the Jahapanah forest.

CLIENT BRIEF:

The strength of this project was the stylistic clarity the client had from the very start. Creating a fresh,

energised,colourful home with a quirky youthful feel was a design focus. Accomodating all her functional, spatial and storage needs within a fairly small footprint, connecting to the lush forest views and creating a sense of delight were key concerns. Creating a private haven akin to a forest retreat in the heart of a crowded DDA group housing is the real magic of this home.

DESIGN RESPONSE:

This home has a predominant youthful energy that emerges out of the freshness of the

palette and the play of materials, colours and forms. It employs colour and pattern in an almost graphic way and retains both a vitality and dynamic quality as well as a relaxed charm: an interesting duality. Simple elements like painted brick walls,quirky wallpaper used on furniture,and laminated flooring are animated by light and the forest views beyond to create a home that is an ode to whimsy.throughout the day.

Admin-Area