Noida- IT Office- Inverted by Chaukor Studio | homify
Change profile photo
Change cover
Chaukor Studio
Chaukor Studio

Chaukor Studio

Chaukor Studio
Chaukor Studio
Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.
Sent!
This Professional will reply as soon as possible!

Noida- IT Office- Inverted

Inverted office is a manifestation of a hypothesis that postulates the existence of psychological and semiotic impacts of architecture on the human mind and also has metaphysical character. This is achieved with the unique use of materials and the scalar complexity that is introduced within the enclosed space.

  • Office interiors:  Study/office by Chaukor Studio

    Office interiors

    The workstations are designed with various materials ranging from bricks, stone, cement plaster, wood and metal sections. The base is designed primarily in brick while the table top is made from block board. Metal sections are used to design the truss partition between the desks and allow space for clipping and hanging notes to the users.

  • Noida- IT Office- Inverted:  Study/office by Chaukor Studio

    Noida- IT Office- Inverted

  • Noida- IT Office- Inverted:  Walls by Chaukor Studio

    Noida- IT Office- Inverted

    Stone window sills and ledges are designed in the office space to facilitate additional seating areas for informal discussions and activities.

  • Noida- IT Office- Inverted:  Walls by Chaukor Studio

    Noida- IT Office- Inverted

    Highlight feature walls are designed with simple materials. Complexity and character in design is achieved through staggering the brick courses and defining the mortar joints. Artificial lighting is used to further enhance the textures and surfaces thus created.

  • Noida- IT Office- Inverted:  Study/office by Chaukor Studio

    Noida- IT Office- Inverted

    Exposed conduits and switch boxes are integrated in the workstation design. The brick work beneath the table is designed is staggered courses creating niches for placing the electrical conduits and services.

Admin-Area