Studio Sohaib

Studio Sohaib

Studio Sohaib
Studio Sohaib
Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.
Sent!
This Professional will reply as soon as possible!

Renovation of Salon

The new plan was wanted to be modern and timeless. Due to the low budget, 
the spatial layout and a part of the furniture on the ground floor of the store could not be changed. Therefore, the design should have focused on the decoration and the careful selection of materials, colors and textures. The natural materials, with predominant wood, brick and texture of concrete, which always give a warm effect, was selected. On the ground floor of the nail and hair salon, wooden rectangular structures were designed, enclosing both the mirrors, the accessory shelves in the area of the hair care, and the sofa at the customers' waiting area. The impressive large mirrors give the impression of a larger store and they simultaneously serve the customers.The cashier and the back wall are lined with brick, which in combination with the concrete at the remaining walls and the wooden floors give a very warm and welcoming atmosphere. There are displays of wood and iron for advertising products. The individual decoration was made with the logo of the company, some small frames related to hairstyle, placed in a playful way and courrrefiresence of plants, that always make the store warmer and cozier. 

The store's lighting changes in specific areas and it is always appropriate for the functions of each spatial zone. In the front of the store, where the waiting room is, the lighting is general and more atmospheric, while in the morning, it is accompanied by the existence of natural sunlight. Impressive and distinctive lights are asymmetrically hanging from the ceiling, creating the feel of rain, while reducing the sense of the big height that exists in this part of the store. At the hair treatment areas, the lighting is more focused and strong, with the help of some spots that have been placed in wooden structures, while over the whirlpool, a structure of wood, iron and hanging lamps has been created, in order to add both style and light where it is needed. General lighting on the back of the ground floor is achieved with light stripes on the ceiling. 

On the loft of the store a small hair care area has been placed, while the remaining area is covered with the nails care. The design logic on the loft follows the ground floor's decorative style. The floor is wooden, the walls are made of concrete and the structures are wooden, too, except for the manicure furniture, which is made of concrete. General lighting is achieved with lighting stripes on the ceiling. The pedicure area is discreetly hidden and very warmly decorated, in a playful way.

The renovation of this specific Nail and Hair Salon aims at creating a warm and welcoming waiting area for the customers.All the specifics, based on aesthetic and the available budget, have been taken into account.The result is the creation of a modern and simultaneously timeless, warm and welcoming store with the help of natural materials and some special decorative elements that enhance the identity of the salon.

Total dimensions
15 × 9 m / 135 m² (Length, Width / Area)
Total cost
₹60,000
  • Existing Phase

  • Existing Phase

  • Existing Phase

  • Existing Phase

  • Existing Phase

  • Existing Phase

  • Existing Phase

  • Refurbished Interior

  • Renovation of Salon

  • Refurbished Interior

Admin-Area