ogling inches design architects

ogling inches design architects

ogling inches design architects
ogling inches design architects
Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.
Sent!
This Professional will reply as soon as possible!

Masemari Chinjabi Restaurant

A Fine Dine located in the heart of the bustling Bavdhan, bang on the main road, designed with a concept of creating a friendly relaxing space for all age groups. ‘The best way to somebody’s heart is through his stomach’ – This phrase has been proved true for the proud owners of this restaurant with eminent theatre and cinema personalities visiting them on a regular basis along with various food lovers of the city.xhaustive study was done prior to the designing of this restaurant with respect to the visitor typology, requirements of the visitor’s taste, type of design suitable for all age groups, anthropology and experiential behavior. This helped the owners, not only from the perspective of promoting the eatery but each bit of design aspect contributed to the success of the project’s investment.

This is observed when many passersby have been attracted by the grand entry of a Gabion wall on one side and exposed brick wall on the other with a fleshless fish directing you inside. The main entry of the indoor space, led by black granite steps, is adorned by crafty fish Jali patterns giving an ethnic and warm welcoming look to the visitor.

The outdoor seating area is placed amidst lush greenery with potted plants and trees. The restaurant lives up to its name by setting up the perfect mood for binging on the sea food served. The tube floats hanging by the walls, anchors suspended over the seating, artificial coconut shaped artifacts hanging on to the potted trees add to the beauty of the outdoor ambience.

While planning the restaurant which was to occupy a carpet area of 4000 Sq. Ft., the prime consideration was to ensure that the design is in conformity with the principles of Vastu Shastra. The layout of the restaurant is configured in a linear confirmation segregated with two seating zones, such that the southern side is kept heavy by raising one step raised in stone forming a platform. The bar is aligned on a corner of that zone, setting up a lounge character, complementing the overall design. The zones though segregated by its planning, flow in a continual pattern uniting the entire room space as one. While one zone has a clean finish with plush seating, white ceiling, bright lighting, concealed services and rustic texture to the floor, the other zone has an informal feel to its formal seating. The black painted exposed AC ducts act as ceiling giving it a functional depth and suspended decorative ceiling lights brighten up the space. In the midst of the mundane services is an Ochre feature wall with clay pats on them giving it a fresh look altogether.

The design affords a maximum view of the outside greenery and also draws maximum natural light within minimum openings. Considering the large volume, the AC duct system was introduced to allow maximum intake of filtered fresh air towards generating an odorless environment. Selection of easy-to-maintain products and materials was a positive catalyst towards the future maintenance. Acoustics for the ceiling were carefully introduced to reduce noise ratio for a superior ambience. The North side is kept lighter with wider openings and white marble introduced along with white walls. The water feature marks its pleasant presence in the North-east while the services are placed in the south west.

With the successful venture of the restaurant, the owners experience zero maintenance issues, thus reducing the overall future cost. Overall, the project can be termed as an exploration of surfaces and colors that promulgated a cool social interaction and contrived the entire project with a lightning speed of exactly 55 days and further more reducing the maintenance sot with zero maintenance issues from the owners’ end. Thus, the rigorous efforts put in by Studioprashant has made a brand statement along with fulfilling the commercial investment of the owners to their heart’s content.

Location
pune
Total cost
₹7,500,000
  • Masemari Chinjabi Restaurant:  Bars & clubs by ogling inches design architects

    Masemari Chinjabi Restaurant

  • Masemari Chinjabi Restaurant:  Bars & clubs by ogling inches design architects

    Masemari Chinjabi Restaurant

  • Masemari Chinjabi Restaurant:  Bars & clubs by ogling inches design architects

    Masemari Chinjabi Restaurant

  • Masemari Chinjabi Restaurant:  Bars & clubs by ogling inches design architects

    Masemari Chinjabi Restaurant

  • Masemari Chinjabi Restaurant:  Bars & clubs by ogling inches design architects

    Masemari Chinjabi Restaurant

  • Masemari Chinjabi Restaurant:  Bars & clubs by ogling inches design architects

    Masemari Chinjabi Restaurant

  • Masemari Chinjabi Restaurant:  Bars & clubs by ogling inches design architects

    Masemari Chinjabi Restaurant

  • Masemari Chinjabi Restaurant:  Bars & clubs by ogling inches design architects

    Masemari Chinjabi Restaurant

  • Masemari Chinjabi Restaurant:  Bars & clubs by ogling inches design architects

    Masemari Chinjabi Restaurant

  • Masemari Chinjabi Restaurant:  Bars & clubs by ogling inches design architects

    Masemari Chinjabi Restaurant

Admin-Area