lichten | homify
brandt+simon architekten

lichten

A drying room was developed into a contemporary, spacious apartment.

The listed street facade with numerous window openings served as inspiration.

The heterogeneity of the window openings in all external components became with consideration of the functional demands the guiding principle.

The strength of the exterior walls makes the small windows appear rather as light holes than as windows with a view.

This effect also was taken as basis for the design of the various skylights in the roof.

The introverted area (sleeping and working) is in this way immersed in a wide indirect light.

The extensive open living-kitchen area facing south relates in regard to light and view by room-high glazing to the exterior.

The window installations on the corner frame a diagonal view onto the spacious courtyard which can be accessed on the expansive balcony up in the air.

  • balcony brandt+simon architekten Modern balcony, veranda & terrace
  • living room brandt+simon architekten Modern living room
  • kitchen, living + dining room brandt+simon architekten Modern living room
  • brandt+simon architekten Modern kitchen
  • kitchen tiles brandt+simon architekten Modern walls & floors Tiles White
  • bathroom brandt+simon architekten Modern bathroom
  • bathroom brandt+simon architekten Modern bathroom
  • bedroom brandt+simon architekten Modern style bedroom
  • bedroom brandt+simon architekten Modern style bedroom
  • balcony brandt+simon architekten Modern balcony, veranda & terrace
  • brandt+simon architekten
  • ground plan brandt+simon architekten
  • section brandt+simon architekten

Admin-Area