Kamat & Rozario Architecture

Kamat & Rozario Architecture

Kamat & Rozario Architecture
Kamat & Rozario Architecture
Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.
Sent!
This Professional will reply as soon as possible!

Hazel Penthouse

No fuss and no frills. Clean and contemporary. This was the client's brief for the interior in Bangalore. 

This was the home of a family of four—a couple and their almost teen children.

The main areas of the home were rather deep with the source of light at one far end. This created dark and dimly lit corners.

The flooring was conceived as a white reflective surface to carry maximum possible incident light deep into the space. The plain white walls also play the same role. The idea was to have as many uninterrupted white surfaces as possible.

The rusty brown slate used for the terrace stands in sharp contrast to this white interior, in terms of colour as well as texture. The fenestration between the exterior and interior was designed such that it could be moved out of the way completely thereby blurring the boundary it inhabits and making the terrace a part of the living room.

The living space on the lower floor had a cutout which opened out to the family room on the upper floor. Light emitted from the bespoke light fixture became the tying element between the two spaces.

The furniture and ceiling elements were a combination of white with dark wood veneer.

Location
Bangalore
Total dimensions
4000 m² (Area)

Admin-Area