Chillr office by Aum Architects | homify
Change profile photo
Change cover
Aum Architects
Aum Architects

Aum Architects

Aum Architects
Aum Architects
Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.
Sent!
This Professional will reply as soon as possible!

Chillr office

The highlight of the 2816 sq. ft. office space is the double height and the glass facade that

boosts its volume. The requirement was to create a minimal yet dynamic workplace that

would transcend the site conditions. The client wanted to retain the open and voluminous

nature of the site. The brief was to create an un-official ambience reflecting a coffee shop.

Even so the office was to have space for some formal interactions. Yet it had to amalgamate

into one distinct space. The need was also to create an environment to help nurture the

office culture and improve employee communication by keeping the design open. The office

had to have an open design without any visual barriers.

With the given brief the key element was to keep the design functionally and aesthetically

transparent. getting influenced by the glass facade that wrapped the site we decided not to

segregate functions with barriers but let them flow into adjacent spaces. Keeping in mind the

users the design was to make it more un-office like so as to have the same ideology of the

inside-out outside-in. hence we looked at the site as a canvas to paint with a very modern

approach; of keeping it minimal also at the same time vibrant and lively.

While planning; the private functions were pushed away from the voluminous double height

space; the more social lounge was planned in this area. Wanting to give the lounge a more

laid back feel a snack bar counter was planned running parallel to the glass facade. This

also doubled up as a work station area and also to have small discussions. The workstations

were broken up into 12- seater longer tables and 8 seaters. Two medium size meeting

rooms were planned that could be converted into one big conference room. Other than that

one small dedicated meeting room was provided. The client also did not want a separate

reception. Therefore a small seating area was created close to the entry.

The formal of the interactions were to take place in these meeting rooms; keeping in mind

the overall nature of the design we kept the meeting rooms visually open. The design was

laid out in a manner so as to have the work place flow into the lounge area. While designing

we planned for the sort of user movement that would happen throughout the day. During the

start of the day most of them would be at their workstation that was located centrally. As the

day transitioned the lounge would be preferred. Therefore the lighting was also designed

accordingly. Any design is a success when you can functionally utilise as much of the

available space. At the other end of the lounge was a small pocket of area that was not

flowing into the overall planning. So we created a small pod there for one person to sit and

work. We designed the door of the pod to resemble a phone booth. It worked both visually appealing

and functionally. Similarly there were two columns in the centre of the site; we designed one

of the workstations so the columns amalgamated with the design instead of standing out

separately.

While designing we also kept in mind the branding of the company; we custom made the

handle to the main door. On exiting from the lift one is welcomed by a solid door with the

brand name; the logo is made in stainless steel and powder coated so as to have a dual

purpose of being used as a handle as well as for their branding. The work stations were not

to be a typical table instead we wanted the top to seem like floating. The work station top

was made thicker and the legs staggered. It was a prerequisite to have a table which had to

make the office look un-official. We opted for a lighter top and darker legs. The electric

supply for each of the tables was taken from the ceiling. Instead of have wire managers we used a

m.s. box section and welded them together to resemble an inverted branch. This branch was

finished in different colours.

We customized the wallpapers to go with the colourfulness of the entire site. The fixed

furniture colour palette was kept neutral and the playfulness was brought in through lights

and loose furniture. The flooring was also chosen accordingly with a mix of patterns. The

glass partition at the entrance; planned to block the washroom entries; have bands of colour.

Total dimensions
262 m² (Area)
Location
mumbai
Total cost
₹8,600,000
  • Chillr office:  Offices & stores by Aum Architects

    Chillr office

  • Chillr office:  Commercial Spaces by Aum Architects

    Chillr office

  • Chillr office:  Commercial Spaces by Aum Architects

    Chillr office

  • Chillr office:  Commercial Spaces by Aum Architects

    Chillr office

  • Chillr office:  Commercial Spaces by Aum Architects

    Chillr office

  • Chillr office:  Commercial Spaces by Aum Architects

    Chillr office

  • Chillr office:  Commercial Spaces by Aum Architects

    Chillr office

  • Chillr office:  Commercial Spaces by Aum Architects

    Chillr office

  • Chillr office:  Clinics by Aum Architects

    Chillr office

  • Chillr office:  Commercial Spaces by Aum Architects

    Chillr office

Admin-Area