P S DESIGN

P S DESIGN

P S DESIGN
P S DESIGN
Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.
Sent!
This Professional will reply as soon as possible!

ELAARS POOLS LIFESTYLE SHOWROOM

Originally an old office space, the site was a semi-basement
with faint windows and hardly any sunlight with around 3 feet clearance from the ground level. The task was to surrogate the old shabby space with a state-of-the-art showroom.

The design inception started with an attempt to create an influx of light, good enough to create a ramified environment and an illusion of an eclectic space. Several Bamboo trees were planted outside the windows to give the look of a garden outside. This juxtaposition of subtle greenery adds a Turing feel to the whole showroom space.

The requirement of the showroom was to display itself in every possible bit. Since the major focus of display was sanitary fixtures, a minimal attention is rendered to the floor and the ceiling. This allows the users to concentrate on the products more effectively.  For the same reason, accent light is used on the products and the whole showroom works on a zero ambient lighting principle. This not only makes the showroom an energy efficient space but also adds a pinch of romance to the entire area. Following the needs, the ceiling is painted black and the flooring is plain IPS flooring.

Each display is separated by the other through an apparent/non-apparent partition. Each partition is different from the other to avoid monotony. Example, the first partition is done by metallic chains with a diamond cut which becomes visible when light falls on it. The second partition is a wooden screen painted in white. The third is an open shelf with various artifacts placed in it.

The Feature-Wall is a indemnified attempt to focus on other vital products which need attention. It is done by creating an interesting composition of mirrors on a wall with a long hanging counter, showcasing various kinds of basins.

Location
Pune
  • ELAARS POOLS LIFESTYLE SHOWROOM:  Commercial Spaces by P S DESIGN

    ELAARS POOLS LIFESTYLE SHOWROOM

  • ELAARS POOLS LIFESTYLE SHOWROOM:  Commercial Spaces by P S DESIGN

    ELAARS POOLS LIFESTYLE SHOWROOM

  • ELAARS POOLS LIFESTYLE SHOWROOM:  Commercial Spaces by P S DESIGN

    ELAARS POOLS LIFESTYLE SHOWROOM

  • ELAARS POOLS LIFESTYLE SHOWROOM:  Commercial Spaces by P S DESIGN

    ELAARS POOLS LIFESTYLE SHOWROOM

  • ELAARS POOLS LIFESTYLE SHOWROOM:  Commercial Spaces by P S DESIGN

    ELAARS POOLS LIFESTYLE SHOWROOM

  • ELAARS POOLS LIFESTYLE SHOWROOM:  Commercial Spaces by P S DESIGN

    ELAARS POOLS LIFESTYLE SHOWROOM

  • ELAARS POOLS LIFESTYLE SHOWROOM:  Commercial Spaces by P S DESIGN

    ELAARS POOLS LIFESTYLE SHOWROOM

  • ELAARS POOLS LIFESTYLE SHOWROOM:  Commercial Spaces by P S DESIGN

    ELAARS POOLS LIFESTYLE SHOWROOM

  • ELAARS POOLS LIFESTYLE SHOWROOM:  Commercial Spaces by P S DESIGN

    ELAARS POOLS LIFESTYLE SHOWROOM

  • ELAARS POOLS LIFESTYLE SHOWROOM:  Commercial Spaces by P S DESIGN

    ELAARS POOLS LIFESTYLE SHOWROOM

Admin-Area