M+P

M+P

M+P
M+P
Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.
Sent!
This Professional will reply as soon as possible!

Residence at Sonale village

Residence for Atul and Geetanjali Kulkarni at Sonale in the Thane district of Maharashtra. 

The residence was designed keeping the local climate—which is hot and humid and the local village context in mind. The major construction materials- brick and stone were sourced locally . The structure is mostly load bearing with only 3 columns for the stilt area.

The residence in built on a small plateau with a partial slope. The main house sits on one level while an open stilt is formed under the living area and one bedroom. This space is used for workshops  and other activities along with a rest room for helpers.

The roof is a fabricated steel structure with internal boarding and mangalore tiles.

We have taken a central open courtyard around which all the main spaces are located. The living room opens up into the verandah and the courtyard giving the feel of a larger space as the requirement was to hold a large number of people in that space for various activities. 

The verandah looking into the courtyard acts as a passage between the living room, bedrooms and kitchen and dining area. The rooms have a tall height and ventilators at higher levels so the lower living areas remain cooler. 

A library/audio visual room has been placed over the bedroom toilets with a dormer in the roof for a clear headroom. The access to this room is from a stairway in the living room.

Location
Thane

Admin-Area