FUTURE SPACES ORGANISATION (FSO)

FUTURE SPACES ORGANISATION (FSO)

edit edit in admin Request review New project Edit project Add photo Statistics Premium
FUTURE SPACES ORGANISATION (FSO)
FUTURE SPACES ORGANISATION (FSO)
Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.
Sent!
This Professional will reply as soon as possible!

DAIRY DON—PARLE POINT

Client's Brief: 

The clients brief came with a quite clear idea of promoting the brand on local level as franchise of mother brand of DAIRY DON. Their demand was justified with the products to be served directly to the customers coming from  local level . They wanted the parlour to look large and well planned  fuss free and at the same time completely open to the customers. The idea must have been to urge the customer to be more accepting of what is not always the norm.

Project Detail: Ice-cream parlour  is a brand name in its own industry . This chic  parlour has been designed in  Surat  in a  620 sq.ft of carpet  area at a cost of around 9.6 lakhs. The location of the parlour is on one of the city`s most posh area and almost at the junction of  cross road of the area which is adding the benefit.

The Concept: 

D A R K  TEMPTATION

The site selected had a good corner location which opened to the road. The walls were brought down and clear glasses adorned the beauty of the parlour . As initial concepts dark colour schemes were thought on, then with much thought and the ambience that we wanted to create the darker  tones of brown  and  white were finalised even using  their glossy versions at places. With the use of such tones at the end the warm lighting showed off clearly and gave a cosy chic look to the parlour . 

When one envisions an ice cream parlour , it is often bright and complacent with an inviting aura to it. But this Dairy Don refutes to all of one’s Notions of a snug cosy ice cream parlour with dark foreboding space . Yet, it manages to capture one’s interest spurring them on to discover a whole new world all together . The dark walls camouflage the activity within providing the necessary privacy . At the same time , with a specific use of chocolate colour , the ambience of the funky ice cream parlour is conspicuous.  Since space was a matter of  Concern specified  by the client, the seating in the parlour is arranged along the periphery , imparting an illusion of space in an otherwise small area of 620sq.ft. The plan is basic with all its spaces well defined with respect to their function. The service and cash counter are planned in a way that screens the ancillary spaces of the kitchen and storage.   When in a dark room, one often experiences a sense of fear. But once colour and light are introduced in the right measure, the space gradually turns magical, bringing out the child within just as an ice cream would. The idea must have been to urge the customer to be more accepting of what is not always the norm. The space has achieved its unique pattern of contrasts that ingeniously conflate. As one is consumed by darkness, colour emerge, transporting one to a whole new dimension where light weds shadow and subtly urge one to create a world of fantasy. And that fantasy comes with an idea of chocolate, that embellish the whole parlour and that essential  idea of melting chocolate can be seen clearly from the ceiling to the walls. The colourful panels are adding essence to it. The client’s requirement was to have their own private space within the parlour  which is the most exposed part of the parlour area situated on the entrance so company’s logo is used in such a way that gives intact privacy to the owner and on the other hand the brand name can be seen in the entrance. A linear passage can be seen through the entrance so it was thought  to emphasise the rest of the area and the deck is created as a result of that bourn. Passage and deck is segregated with the adoption of dark brown and light grey wooden flooring accordingly. The red chairs are adding an ambience to that light wooden floor and being eye catchy to the customers and at the same time it is breaking the monotony of dark space.

Location
SURAT

Admin-Area