Reflecting cube - house in weinheim, germany modern garden by helwig haus und raum planungs gmbh modern | homify
Reflecting Cube - House in Weinheim, Germany Modern garden by Helwig Haus und Raum Planungs GmbH Modern
Reflecting Cube - House in Weinheim, Germany Modern garden by Helwig Haus und Raum Planungs GmbH Modern
Reflecting Cube - House in Weinheim, Germany Modern garden by Helwig Haus und Raum Planungs GmbH Modern

The design engages local references of the land on a rather dark , northern side of the valley with steep slopes and rocky ground .

Bare aluminum mesh creates the fa├žade and allows for daylight to refract through the metal.To allow for views to the valley and a mediaeval castle, as well as to capture the morning sun, glazing was placed in the four corners of the reflecting cube.

In the basement, the entrance , office and garage are located . The living area at the main level opens to a large terrace window and to the edge of the forest with access to a forest path .

The client opted for the use of a geothermal heat pump and a controlled ventilation system.

Similar Photos
Comments