S-house: pool by sdeg, | homify
S-House:  Pool by SDeG,
S-House:  Pool by SDeG,
S-House:  Pool by SDeG,
Do you like this project?
Get in touch for more info.
OK
Do you like this project?
Get in touch for more info.
OK

S_House

– Chennai, Tamil Nadu, India

Our proposal is located in a dense, urban setting, on an 110sqm plot.

It’s bulbous, undulating appearance sets it distinctly apart in this neighborhood. This was done consciously – to challenge the site’s rigid edges, and formally, to cushion everything visibly grid-like around it.

The seemingly gelatinous concrete envelope is twin-walled, thickened to mitigate heat gains, engineered to form air gaps, and houses customized glazing/building management systems. It was constructed using light-weight cast-in-situ ferroconcrete on wood, fibre glass and steel sheet-moulds. Most parts of the construction involved dexterous masons, and very few mechanized processes, to curb costs.

Programmatically, the house looks inwards – an internal court penetrates the volume and creates several links and relationships within. A series of sculpted cantilevered treads wind upwards along the court’s edges to connect the living and private spaces, leading up to a rooftop pool and media room. The facades respond to the distribution of these functions, evident in the formation of ocular projections.

Credits: Photographs – Sujith Sugathan
Similar Photos
Comments

Request quote

Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.